Medeltemperatur Zanzibar

Medeltemperatur Zanzibar

Februari är den varmaste månaden för Zanzibar i Tanzania med medeltemperatur på 29°C. Vattentemperatur för Zanzibar är varmast i mars med temperatur på 30°C. Temperaturen för Zanzibar är som kallast i augusti med medeltemperatur på 26°C. Solsäkrast är det i januari med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i november då det uppmätts till 99 mm. Regnigaste månaden är april med i snitt 19 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Zanzibar? Välj bästa tiden att besöka Zanzibar baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Zanzibar, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Zanzibar. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Zanzibar genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Zanzibar, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Zanzibar och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Zanzibar i mars är 28°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Zanzibar i april är 27°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Zanzibar i maj är 27°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Zanzibar i juni är 26°C på dagen och 23°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Zanzibar Temperatur Zanzibar

Temperatur för Zanzibar i mars är 28°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 24°C. Vattentemperaturen är 30°C.
Temperaturtabell för Zanzibar året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Zanzibar Klimat Zanzibar

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Zanzibar. Solsäkrast är det i januari med 10 timmar per dag.
Klimat för Zanzibar

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 10 89 12
februari 9 56 7
mars 9 99 15
april 7 99 19
maj 8 99 16
juni 9 68 8
juli 9 48 7
augusti 9 47 9
september 10 50 8
oktober 9 97 11
november 10 99 16
december 10 99 17

Klimatdiagram Zanzibar

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Zanzibar i Tanzania under våren är ganska varmt och torrt. Temperaturerna brukar ligga mellan 24-30 grader Celsius. Det finns ibland lite regn, men det är vanligtvis inte mycket.

Sommar: Temperaturerna under sommaren i Zanzibar i Tanzania är vanligtvis mellan 25-35 grader Celsius. Det kan vara ganska fuktigt, men det är inte alltför regnigt. Luften är ofta tung, med mycket fukt.

Höst: Temperaturerna under hösten i Zanzibar i Tanzania är vanligtvis mellan 20-30 grader Celsius. Det regnar ofta i höstmånaderna, och luften är fuktig. Det är en ganska bra tid för utomhusaktiviteter som att snorkla eller fiska.

Vinter: Temperaturerna under vintern i Zanzibar i Tanzania är vanligtvis mellan 16-22 grader Celsius. Det regnar ofta, och luften är relativt fuktig. Det finns en del soliga dagar mellan regnskurarna, så det är ett bra tillfälle att utforska ön.

Fler resmål i Tanzania

Medeltemperatur Dar es Salaam

Dar es Salaam

Medel 31°C i februari

Medeltemperatur Zanzibar

Zanzibar

Medel 29°C i februari

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!