Medeltemperatur Finland

Medeltemperatur Finland

Juli är den varmaste månaden för Finland med medeltemperatur på 21°C. Vattentemperatur för Finland är varmast i augusti med temperatur på 13°C. Temperaturen för Finland är som kallast i februari med medeltemperatur på -1°C. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i augusti då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är oktober med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka till Finland?

När ska man åka till Finland? Välj bästa tiden att besöka Finland baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Finland, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Finland. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Finland genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Finland, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Finland och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Finland i februari är -1°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Finland i mars är 2°C på dagen och -6°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Finland i april är 8°C på dagen och -1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Finland i maj är 15°C på dagen och 4°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Finland Temperatur Finland

Temperatur för Finland i februari är -1°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -10°C. Vattentemperaturen är 0°C.
Tabell medeltemperatur för Finland året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Finland Klimat Finland

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Finland.
Klimat för Finland

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 60 16
februari 40 11
mars 40 12
april 30 13
maj 40 14
juni 60 17
juli 70 15
augusti 90 17
september 80 15
oktober 70 20
november 80 17
december 60 16

Klimatdiagram Finland

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår - Vädret i Finland under våren är varierande, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 0 och 15 grader Celsius. Det kan fortfarande vara kallt, men solen värmer upp dagar och nätter. Solen är ofta mycket starkare än under den kalla vintern. Det är vanligt med regn, men dagar med sol är vanligtvis längre än under de kalla månaderna.

Sommar - Sommaren är den varmaste tiden på året i Finland. Temperaturerna ligger vanligtvis mellan 15 och 25 grader Celsius. Det finns många varma dagar med sol. Nätter är vanligtvis varmare än i andra europeiska länder, men temperaturen sjunker ofta ned till 10 grader Celsius. Regn är vanligtvis inte vanligt.

Höst - Hösten är den kyligaste tiden på året i Finland. Temperaturerna ligger vanligtvis mellan 0 och 15 grader Celsius. Det finns många molniga och kalla dagar och nätter. Regn är vanligtvis vanligare än under våren.

Vinter - Vintern är den kallaste tiden på året i Finland. Temperaturerna ligger vanligtvis mellan -5 och -20 grader Celsius. Det är vanligt med snö och frost. Dagar är vanligtvis kortare än under de varmare månaderna.

Se klimat och temperaturer för resmål i Finland

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Finland

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!