Medeltemperatur Brasilien

Medeltemperatur Brasilien

Medeltemperatur för Brasilien kan variera. Se exempel på klimat och olika medeltemperaturer i Brasilien som Resebarometern har temperaturer för. Läs mer om respektive resmål och hitta den varmaste och solsäkraste månaden på året med bäst badtemperatur. Kanske hitta det kallaste och regnigaste månaden på varje resmål. Så hur varmt är det i Brasilien för respektive årstid?

Vid resor, tänk på att alltid kolla upp restriktioner för Brasilien

Exempel på medeltemperaturer i Brasilien

Tabell med medeltemperatur för Brasilien Temperatur Brasilien

Temperatur för Brasilien året runt med månadsmedeltemperaturen för dag-, kvälls- och vattentemperatur
Tabell medeltemperatur för Brasilien, från Brasilia året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Brasilien Klimat Brasilien

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Brasilien.
Klimat för Brasilien, från Brasilia

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 5 248 26
februari 6 217 23
mars 6 193 21
april 7 123 12
maj 8 37 5
juni 9 9 2
juli 9 11 3
augusti 9 12 4
september 7 50 7
oktober 6 168 17
november 6 234 22
december 5 261 26

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Brasilien under våren är varmt och fuktigt. Temperaturvärdena under denna säsong sträcker sig från 24 till 28 grader Celsius. I norra delen av Brasilien är det dock lite varmare och temperaturerna kan stiga upp till 33 grader. Under våren är det ofta mycket regn och det kan förbli molnigt under större delen av månaderna.

Sommar: Sommarvädret i Brasilien är fuktigt och varmt. Temperaturerna sträcker sig från 25 till 33 grader Celsius, men i norra delen av landet kan temperaturen stiga upp till 38 grader. Det är ofta mycket regn under denna säsong och det kan förbli molnigt under större delen av månaderna.

Höst: Hösten i Brasilien är varm och fuktig. Temperaturerna sträcker sig från 24 till 28 grader Celsius. I norra delen av landet är det dock lite varmare och temperaturerna kan stiga upp till 33 grader. Det är ofta mycket regn och det kan förbli molnigt under större delen av månaderna.

Vinter: Vintrarna i Brasilien är ganska milda med temperaturer som sträcker sig från 18 till 23 grader Celsius. I norra delen av landet är dock temperaturen ofta högre och kan stiga upp till 28 grader. Det är ofta molnigt under denna säsong och regn är också vanligt.

Se klimat och temperaturer för resmål i Brasilien

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Brasilien

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!