Medeltemperatur Dar es Salaam

Medeltemperatur Dar es Salaam

Februari är den varmaste månaden för Dar es Salaam i Tanzania med medeltemperatur på 31°C. Vattentemperatur för Dar es Salaam är varmast i mars med temperatur på 30°C. Temperaturen för Dar es Salaam är som kallast i juli med medeltemperatur på 27°C. Solsäkrast är det i september med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i december då det uppmätts till 99 mm. Regnigaste månaden är april med i snitt 13 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Dar es Salaam? Välj bästa tiden att besöka Dar es Salaam baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Dar es Salaam, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Dar es Salaam. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Dar es Salaam genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Dar es Salaam, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Dar es Salaam och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Dar es Salaam i februari är 31°C på dagen och 22°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dar es Salaam i mars är 31°C på dagen och 22°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dar es Salaam i april är 30°C på dagen och 22°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dar es Salaam i maj är 28°C på dagen och 20°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Dar es Salaam Temperatur Dar es Salaam

Temperatur för Dar es Salaam i februari är 31°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 22°C. Vattentemperaturen är 29°C.
Temperaturtabell för Dar es Salaam året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Dar es Salaam Klimat Dar es Salaam

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Dar es Salaam. Solsäkrast är det i september med 10 timmar per dag.
Klimat för Dar es Salaam

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 9 90 4
februari 8 99 4
mars 9 99 9
april 7 99 13
maj 8 99 10
juni 9 40 4
juli 9 30 3
augusti 9 30 4
september 10 20 3
oktober 9 80 5
november 9 99 6
december 9 99 5

Väder Årstider

Våren - Vädret i Dar es Salaam är varmt och fuktigt året runt, men temperaturerna stiger under våren till mellan 25 och 33 grader Celsius. Det är vanligt med regn under våren, men även soliga perioder.

Sommaren - Temperaturerna stiger till mellan 27 och 34 grader Celsius under sommaren. Det är vanligt med regn och åska under sommarmånaderna, så ta med dig regnkläder och solskydd.

Hösten - Temperaturerna sjunker under hösten till mellan 24 och 32 grader Celsius. Även om det finns perioder med regn, är det vanligtvis torrare under hösten.

Vintern - Temperaturerna i Dar es Salaam är lite lägre under vintern än övriga årstider, med temperaturer mellan 21 och 29 grader Celsius. Det blåser ibland kyligare vindar, så ta med dig lite extra varma kläder.

Fler resmål i Tanzania

Medeltemperatur Dar es Salaam

Dar es Salaam

Medel 31°C i februari

Medeltemperatur Zanzibar

Zanzibar

Medel 29°C i februari

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!