Medeltemperatur Peru

Medeltemperatur Peru

Februari är den varmaste månaden för Peru med medeltemperatur på 27°C. Vattentemperatur för Peru är varmast i februari med temperatur på 23°C. Temperaturen för Peru är som kallast i augusti med medeltemperatur på 18°C. Solsäkrast är det i februari med 7 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juni då det uppmätts till 3 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 2 regndagar.

När ska man åka till Peru?

När ska man åka till Peru? Välj bästa tiden att besöka Peru baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Peru, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Peru. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Peru genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Peru, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Peru och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Peru i december är 24°C på dagen och 16°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Peru i februari är 27°C på dagen och 19°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Peru i mars är 26°C på dagen och 18°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Peru i april är 25°C på dagen och 17°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Peru Temperatur Peru

Temperatur för Peru i december är 24°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 16°C. Vattentemperaturen är 20°C.
Tabell medeltemperatur för Peru året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Peru Klimat Peru

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Peru. Solsäkrast är det i februari med 7 timmar per dag.
Klimat för Peru

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 6 1 1
februari 7 1 1
mars 7 1 1
april 7 1 1
maj 5 1 1
juni 2 3 1
juli 1 3 1
augusti 1 3 2
september 2 2 1
oktober 3 1 1
november 5 1 1
december 6 2 1

Klimatdiagram Peru

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Våren i Peru markerar början på torrperioden på kusten och högsäsongen för besökare. I kustområden som Lima är dagarna soliga och behagliga med temperaturer runt 18-25°C. I högre höjder, som i Cusco och Machu Picchu, kan det vara svalt och temperaturerna varierar mellan 10-20°C. Våren är en populär tid att utforska landets kulturella och historiska platser.

Sommar: Sommaren i Peru, som sträcker sig från december till februari, är den varmaste och regnigaste perioden på kusten. I Lima och andra kuststäder kan temperaturen nå 25-30°C, och det är också regnperioden, särskilt i januari och februari. I Andernas höghöjdsområden är det också regnperiod, och temperaturen kan vara sval, runt 10-20°C.

Höst: Hösten i Peru, från mars till maj, innebär en minskning av regnet och en övergång till svalare väder. Kuststäder som Lima har soliga dagar med temperaturer kring 20-25°C. I Anderna kan temperaturen fortfarande vara sval, runt 10-20°C, och hösten är en bra tid att besöka områden som Cusco och Machu Picchu.

Vinter: Vintern i Peru, från juni till augusti, är den torraste perioden på kusten och den populäraste tiden att besöka Anderna. Kuststäder som Lima har milda temperaturer kring 15-20°C. I högre höjder i Anderna kan det vara kallt, särskilt på nätterna, och temperaturerna varierar vanligen mellan 5-15°C. Vintern är en idealisk tid för att göra vandringar och utforska landskapet.

Se klimat och temperaturer för resmål i Peru

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Peru

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!