Medeltemperatur Grönland

Medeltemperatur Grönland

Juli är den varmaste månaden för Grönland med medeltemperatur på 12°C. Vattentemperatur för Grönland är varmast i juli med temperatur på 8°C. Temperaturen för Grönland är som kallast i februari med medeltemperatur på -7°C. Solsäkrast är det i augusti med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i augusti då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka till Grönland?

När ska man åka till Grönland? Välj bästa tiden att besöka Grönland baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Grönland, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Grönland. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Grönland genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Grönland, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Grönland och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Grönland i december är -4°C på dagen och -7°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Grönland i februari är -7°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Grönland i mars är -6°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Grönland i april är -3°C på dagen och -6°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Grönland Temperatur Grönland

Temperatur för Grönland i december är -4°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -7°C. Vattentemperaturen är -6°C.
Tabell medeltemperatur för Grönland året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Grönland Klimat Grönland

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Grönland. Solsäkrast är det i augusti med 9 timmar per dag.
Klimat för Grönland

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 0 40 5
februari 2 50 4
mars 7 40 4
april 9 60 8
maj 7 60 13
juni 7 60 17
juli 7 90 16
augusti 9 90 20
september 8 70 18
oktober 3 70 12
november 0 70 9
december 0 60 6

Klimatdiagram Grönland

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Grönland under våren är nästan alltid kallt, med medeltemperaturer som ligger mellan 0°C och -5°C. Det finns dock perioder med lite mildare temperaturer som kan nå upp till 5°C. Snöfall är vanligt under våren, men de flesta områdena har börjat smälta bort och isen har börjat lösas upp. Det är också vanligt att se regn och dimma.

Sommar: Sommaren i Grönland är relativt kort, med temperaturhöjningar som når upp till 10°C. Det är vanligt att se soliga dagar med lite regn. Snösmältningen är i full gång, och vattnet i havet är vanligtvis något varmare än luften. Det är också vanligt att se dimma och vindar som blåser från havet.

Höst: Hösten i Grönland är vanligtvis helt snöfri, men temperaturerna sjunker tillbaka till ganska kalla nivåer. Medeltemperaturen ligger vanligtvis mellan 0°C och -5°C, men det finns perioder med lite mildare temperaturer som kan nå upp till 5°C. Regn är vanligt, liksom dimma och lite vind.

Vinter: Vintrarna i Grönland är vanligtvis mycket kalla, med medeltemperaturer mellan -10°C och -20°C. Snöfall är vanligt, liksom dimma och vind. Det är också vanligt att se soliga dagar, men temperaturen är fortfarande mycket låg. Isen har bildats i de flesta områdena, och vattnet i havet är vanligtvis mycket kallt.

Se klimat och temperaturer för resmål i Grönland

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!