Medeltemperatur Zambia

Medeltemperatur Zambia

Medeltemperatur för Zambia kan variera. Se exempel på klimat och olika medeltemperaturer i Zambia som Resebarometern har temperaturer för. Läs mer om respektive resmål och hitta den varmaste och solsäkraste månaden på året med bäst badtemperatur. Kanske hitta det kallaste och regnigaste månaden på varje resmål. Så hur varmt är det i Zambia för respektive årstid?

Vid resor, tänk på att alltid kolla upp restriktioner för Zambia

Exempel på medeltemperaturer i Zambia

Tabell med medeltemperatur för Zambia Temperatur Zambia

Temperatur för Zambia året runt med månadsmedeltemperaturen för dag-, kvälls- och vattentemperatur
Tabell medeltemperatur för Zambia, från Lusaka året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Zambia Klimat Zambia

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Zambia.
Klimat för Zambia, från Lusaka

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 5 200 17
februari 6 190 12
mars 5 80 9
april 7 40 2
maj 9 10 0
juni 9 10 0
juli 9 10 0
augusti 10 10 0
september 11 20 0
oktober 11 60 2
november 9 110 7
december 6 160 15

Säsongsbeskrivning

Vår: Under våren är temperaturen i Zambia varm, med medeltemperaturer som ligger mellan 18 ° C och 30 ° C. Det finns ofta mycket fuktig luft, så det är vanligt att det regnar ett par gånger i veckan. Det finns vanligtvis en kort regnsäsong som börjar i slutet av mars och slutar i början av april.

Sommar: Sommartemperaturer i Zambia är varma, med medeltemperaturer som ligger mellan 20 ° C och 35 ° C. Det kan vara mycket fuktigt, så det är vanligt att det regnar en eller två gånger varje vecka. Det finns vanligtvis en kort regnsäsong som börjar i slutet av maj och slutar i början av juni.

Höst: Temperaturen i Zambia under hösten är relativt kall, med medeltemperaturer som ligger mellan 15 ° C och 25 ° C. Det kan vara lite fuktigt, så det är vanligt att det regnar en eller två gånger varje vecka. Det finns vanligtvis en kort regnsäsong som börjar i slutet av augusti och slutar i början av september.

Vinter: Temperaturen i Zambia under vintern är relativt kall, med medeltemperaturer som ligger mellan 10 ° C och 20 ° C. Det finns vanligtvis lite fuktig luft, så det är vanligt att det regnar en eller två gånger varje vecka. Det finns vanligtvis en kort regnsäsong som börjar i slutet av november och slutar i början av december.

Se klimat och temperaturer för resmål i Zambia

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Zambia

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!