Medeltemperatur Israel

Medeltemperatur Israel

Juli är den varmaste månaden för Israel med medeltemperatur på 37°C. Vattentemperatur för Israel är varmast i augusti med temperatur på 28°C. Temperaturen för Israel är som kallast i januari med medeltemperatur på 18°C. Flest soltimmar är det i juni med 14 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i februari då det uppmätts till 8 mm. Regnigaste månaden är december med i snitt 2 regndagar.

När ska man åka till Israel?

När ska man åka till Israel? Välj bästa tiden att besöka Israel baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Israel, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Israel. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Israel genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Israel, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Israel och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Israel i februari är 20°C på dagen och 8°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Israel i mars är 23°C på dagen och 11°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Israel i april är 29°C på dagen och 15°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Israel i maj är 33°C på dagen och 18°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Israel Temperatur Israel

Temperatur för Israel i februari är 20°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 8°C. Vattentemperaturen är 20°C.
Tabell medeltemperatur för Israel året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Israel Klimat Israel

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Israel. Flest soltimmar är det i juni med 14 timmar per dag.
Klimat för Israel

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 8 5 2
februari 9 8 2
mars 10 6 2
april 11 4 1
maj 12 2 1
juni 14 0 0
juli 14 0 0
augusti 13 0 0
september 12 0 0
oktober 11 5 1
november 9 3 1
december 8 7 2

Klimatdiagram Israel

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Israel under våren är varmt och torrt med temperaturer som vanligtvis varierar mellan 18 och 25 grader Celsius. Det är vanligt att det regnar någon gång under våren, särskilt i norra delen av landet.

Sommar: Sommaren i Israel är varm och fuktig. Temperaturen stiger över 25 grader Celsius, och ibland kan den nå upp till 35 grader Celsius. Det regnar ofta under sommarmånaderna, men det är vanligtvis inte långvarigt.

Höst: Hösten i Israel är vanligtvis torr och varm. Temperaturen börjar sjunka till 18-20 grader Celsius. Det är vanligt att det regnar någon gång under hösten, särskilt i norra delen av landet.

Vinter: Vintern i Israel är ganska varm, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 10 och 17 grader Celsius. Det är inte ovanligt att det regnar under vintermånaderna, särskilt i norra delen av landet.

Se klimat och temperaturer för resmål i Israel

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Israel

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!