Om Resebarometern

Om Resebarometern

Resebarometern.se vill vara till hjälp när du letar efter populära resmål 2023 baserat på medeltemperatur för att boka din nästa semesterresa. Tex att barnen ska få möjlighet att bada i varmt vatten, blir ju lite roligare då. Få ha varma sköna kvällar med runt 28°C i juli för att sitta ute i kortärmat. Eller såklart för den som vill undvika den värsta hettan och få drägliga dagar utan att gömma sig under Air Condition på hotellet.

Väder jämfört med klimat och temperatur

Det finns ju inga garantier att vädret alltid är som utlovats. Resebarometern utgår därför från den historiska temperaturer och klimat som sammanställts till medeltemperaturer per månad. Medeltemperaturer kan skilja sig åt från olika meterologiska institut och internettjänster, beroende på hur man mäter och när mätningarna börjat. Resebarometern har undersökt data från olika tjänster och försökt att hitta en temperatur som stämmer bäst överrens. Väderprognosen hämtas från Open weather map.

Om det visar sig att den globala uppvärmningen har gjort att temperaturen avviker, eller att temperaturen bara är helt uppåt väggarna tas tips tacksamt emot på info@resebarometern.se

Hitta ditt resmål!

För att hitta ditt resmål är det bara att utgå från en månad och den temperatur du är intresserad av; dagstemperatur, kvällstemperatur eller badtemperatur. Sen väljer du om det ska vara minst eller högst ett visst gradantal. Man kan även vara lite lagom och välja runt då tas det med resmål med ett par grader lägre och högre än det valda. Sist men inte minst så anges vilken grad som passar bäst.

En sökning på kvällstemperatur på minst 26 grader i juli ger snabbt ett svar, nedan ett urval på 5 resmål. Dags för dig att prova!

Varma kvällar med minst 26 grader i juli

DestinationDagKvällVatten
Agra402926
Aruba312628
Bahrain362933
Bangkok332630
Bombay322629

Välj temperatur

Sköna kvällar