Medeltemperatur Paraguay

Medeltemperatur Paraguay

Januari är den varmaste månaden för Paraguay med medeltemperatur på 34°C. Vattentemperatur för Paraguay är varmast i februari med temperatur på 24°C. Temperaturen för Paraguay är som kallast i juni med medeltemperatur på 23°C. Solsäkrast är det i december med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i november då det uppmätts till 151 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 7 regndagar.

När ska man åka till Paraguay?

När ska man åka till Paraguay? Välj bästa tiden att besöka Paraguay baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Paraguay, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Paraguay. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Paraguay genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Paraguay, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Paraguay och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Paraguay i december är 33°C på dagen och 22°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Paraguay i februari är 33°C på dagen och 23°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Paraguay i mars är 31°C på dagen och 21°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Paraguay i april är 28°C på dagen och 19°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Paraguay Temperatur Paraguay

Temperatur för Paraguay i december är 33°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 22°C. Vattentemperaturen är 22°C.
Tabell medeltemperatur för Paraguay året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Paraguay Klimat Paraguay

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Paraguay. Solsäkrast är det i december med 10 timmar per dag.
Klimat för Paraguay

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 9 147 7
februari 9 135 6
mars 9 130 6
april 8 145 6
maj 7 114 6
juni 6 71 6
juli 7 50 4
augusti 7 50 4
september 7 77 6
oktober 8 131 7
november 9 151 7
december 10 144 7

Klimatdiagram Paraguay

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Våren i Paraguay, från september till november, är en övergångsperiod från vinterns svala temperaturer till sommarens värme. Dagstemperaturerna stiger gradvis och ligger oftast mellan 20-30°C. Det är en behaglig tid att utforska landets naturskönhet och kultur.

Sommar: Sommaren i Paraguay, från december till februari, är varm och fuktig. Dagstemperaturerna kan vara mellan 30-40°C, med hög luftfuktighet och regnskurar. Det är en tid att njuta av solen, men värmen kan vara intensiv, särskilt mitt på dagen.

Höst: Hösten i Paraguay, från mars till maj, innebär en gradvis svalning av temperaturen efter sommarens värme. Dagstemperaturerna ligger oftast mellan 20-30°C. Det är en lämplig tid att uppleva landets kultur och evenemang utan att det blir för varmt.

Vinter: Vintern i Paraguay, från juni till augusti, är svalare och torrare än sommaren. Dagstemperaturerna kan vara mellan 10-25°C. Det är en mer bekväm tid att resa och utforska landet utan att bli överväldigad av värme.

Se klimat och temperaturer för resmål i Paraguay

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Paraguay

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!