Medeltemperatur Sankt Petersburg

Medeltemperatur Sankt Petersburg

Juli är den varmaste månaden för Sankt Petersburg i Ryssland med medeltemperatur på 22°C. Vattentemperatur för Sankt Petersburg är varmast i juli med temperatur på 19°C. Temperaturen för Sankt Petersburg är som kallast i december med medeltemperatur på -3°C. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i oktober då det uppmätts till 99 mm. Regnigaste månaden är oktober med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Sankt Petersburg? Välj bästa tiden att besöka Sankt Petersburg baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Sankt Petersburg, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Sankt Petersburg. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Sankt Petersburg genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Sankt Petersburg, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Sankt Petersburg och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Sankt Petersburg i februari är -2°C på dagen och -9°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Sankt Petersburg i mars är 1°C på dagen och -5°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Sankt Petersburg i april är 8°C på dagen och 1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Sankt Petersburg i maj är 16°C på dagen och 7°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Sankt Petersburg Temperatur Sankt Petersburg

Temperatur för Sankt Petersburg i februari är -2°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -9°C. Vattentemperaturen är 0°C.
Temperaturtabell för Sankt Petersburg året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Sankt Petersburg Klimat Sankt Petersburg

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Sankt Petersburg. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag.
Klimat för Sankt Petersburg

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 0 40 11
februari 2 30 7
mars 4 40 11
april 5 30 12
maj 8 40 14
juni 9 60 16
juli 9 70 16
augusti 8 90 15
september 5 60 16
oktober 2 99 20
november 1 80 14
december 0 50 10

Väder Årstider

Vår: Vädret i Sankt Petersburg under våren är ganska kyligt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 0 °C och 10 °C. Det är ofta blåsigt, så håll utkik efter soliga dagar att njuta av.

Sommar: Sommaren i Sankt Petersburg är ofta varm och fuktig, med temperaturer som vanligen ligger mellan 16 °C och 25 °C. Det kan regna mycket, så ta med ett paraply.

Höst: Hösten i Sankt Petersburg är ganska kylig, med temperaturer som ofta ligger mellan 6 °C och 12 °C. Det kan regna mycket, så håll utkik efter soliga dagar.

Vinter: Vintern i Sankt Petersburg är mycket kall, med temperaturer som vanligen ligger mellan -5 °C och -12 °C. Det är vanligt med snöfall, så ta med varma kläder!

Fler resmål i Ryssland

Medeltemperatur Jekaterinburg

Jekaterinburg

Medel 24°C i juli

Medeltemperatur Moskva

Moskva

Medel 23°C i juli

Medeltemperatur Sankt Petersburg

Sankt Petersburg

Medel 22°C i juli

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!