Medeltemperatur Jekaterinburg

Medeltemperatur Jekaterinburg

Juli är den varmaste månaden för Jekaterinburg i Ryssland med medeltemperatur på 24°C. Vattentemperatur för Jekaterinburg är varmast i juli med temperatur på 19°C. Temperaturen för Jekaterinburg är som kallast i januari med medeltemperatur på -11°C. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 18 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Jekaterinburg? Välj bästa tiden att besöka Jekaterinburg baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Jekaterinburg, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Jekaterinburg. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Jekaterinburg genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Jekaterinburg, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Jekaterinburg och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Jekaterinburg i februari är -8°C på dagen och -16°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Jekaterinburg i mars är 0°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Jekaterinburg i april är 8°C på dagen och -1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Jekaterinburg i maj är 16°C på dagen och 4°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Jekaterinburg Temperatur Jekaterinburg

Temperatur för Jekaterinburg i februari är -8°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -16°C. Vattentemperaturen är -12°C.
Temperaturtabell för Jekaterinburg året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Jekaterinburg Klimat Jekaterinburg

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Jekaterinburg. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag.
Klimat för Jekaterinburg

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 2 20 2
februari 3 20 1
mars 5 20 3
april 7 30 8
maj 8 50 16
juni 9 70 16
juli 9 90 15
augusti 7 70 18
september 4 70 17
oktober 2 60 15
november 2 30 6
december 1 30 1

Väder Årstider

Vår: Vädret i Jekaterinburg under våren är relativt milt, med temperaturer som ligger mellan 0°C och 15°C. Det är vanligt att det är fuktigt och regnigt under våren, men det är värt att notera att sommarvärmen inte börjar förrän slutet av maj eller början av juni.

Sommar: Sommarvädret i Jekaterinburg är varmt och soligt. Temperaturerna når ofta höjder på runt 30°C. Nätter kan dock ibland vara kyliga, med temperaturer som sjunker till runt 10°C. Det förekommer även regn och åska när det är som varmast.

Höst: När hösten kommer till Jekaterinburg börjar temperaturerna sjunka. Temperaturintervallen är mellan 1°C och 17°C. Det är även vanligt att det blir regnigt och fuktigt, och det är lätt att det kan bli riktigt kallt.

Vinter: Vintrarna i Jekaterinburg är kalla och kompakta, med temperaturer som sjunker regelbundet under 0°C. Det kan ibland bli upp till -20°C, och det är även vanligt att det är fuktigt och snöigt.

Fler resmål i Ryssland

Medeltemperatur Jekaterinburg

Jekaterinburg

Medel 24°C i juli

Medeltemperatur Moskva

Moskva

Medel 23°C i juli

Medeltemperatur Sankt Petersburg

Sankt Petersburg

Medel 22°C i juli

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!