Medeltemperatur Helsingfors

Medeltemperatur Helsingfors

Juli är den varmaste månaden för Helsingfors i Finland med medeltemperatur på 21°C. Vattentemperatur för Helsingfors är varmast i augusti med temperatur på 13°C. Temperaturen för Helsingfors är som kallast i februari med medeltemperatur på -1°C. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i augusti då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är oktober med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Helsingfors? Välj bästa tiden att besöka Helsingfors baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Helsingfors, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Helsingfors. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Helsingfors genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Helsingfors, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Helsingfors och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Helsingfors i februari är -1°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Helsingfors i mars är 2°C på dagen och -6°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Helsingfors i april är 8°C på dagen och -1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Helsingfors i maj är 15°C på dagen och 4°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Helsingfors Temperatur Helsingfors

Temperatur för Helsingfors i februari är -1°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -10°C. Vattentemperaturen är 0°C.
Temperaturtabell för Helsingfors året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Helsingfors Klimat Helsingfors

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Helsingfors.
Klimat för Helsingfors

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 60 16
februari 40 11
mars 40 12
april 30 13
maj 40 14
juni 60 17
juli 70 15
augusti 90 17
september 80 15
oktober 70 20
november 80 17
december 60 16

Väder Årstider

Vår:Vädret i Helsingfors under våren är vanligtvis ganska mildt och soligt, med temperaturer som vanligtvis varierar mellan 0 och 10 grader Celsius. Det är ofta mestadels soligt och få dagar med regn.

Sommar:Sommaren i Helsingfors är vanligtvis het och solig, med temperaturer som varierar mellan 14 och 25 grader Celsius. Dessa temperaturer är perfekta för utomhusaktiviteter som utflykter till havet eller skogarna.

Höst:Hösten i Helsingfors är vanligtvis behaglig med temperaturer som varierar mellan 5 och 15 grader Celsius. Det kan vara lite regn och moln och ibland lite snö i början av oktober.

Vinter:Vintrarna i Helsingfors är kalla och snöiga, med temperaturer som vanligtvis sjunker till -10 grader Celsius. Det är vanligt att ha snö och frost och ibland även istid.

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!