Varma och kalla temperaturer runt om i världen – Se vad som passar just dig

Varma och kalla temperaturer runt om i världen

Varme och kalla temperaturer runt om i världen

Med så många olika ställen att välja mellan, kan det vara svårt att bestämma var man ska åka på semester. Oavsett om du är intresserad av de svalaste eller varmaste platserna runt om i världen, är det viktigt att du vet vilka temperaturförhållanden som finns där. Vi har samlat ihop de bästa tipsen för att hjälpa dig att hitta rätt semesterdestination när det gäller temperaturer.

De kallaste platserna i världen

Vissa människor älskar att känna den friska luften av den svala årstiden. Om du har en förkärlek för kyla, är Sibirien ett utmärkt val. Det är den kallaste platsen på jorden, med en genomsnittlig årsmedeltemperatur på -54 grader Celsius. För att ta reda på exakt hur kallt det kan bli, se till att besöka staden Oymyakon, som också kallas ”världens kallaste stad”. Det har nått en temperatur på hela -71 grader Celsius på vintern.

Populära semesterdestinationer för kalla temperaturer i Sverige är fjällen och naturreservaten. De kalla temperaturerna är perfekta för att köra skidor, skridskor, snowboard, vandra eller bara ta det lugnt. För att hitta de kallaste fjällen, är Abisko ett bra val, med en genomsnittlig årsmedeltemperatur på -4,4 grader Celsius.

De varmaste platserna i världen

För dem som föredrar värme, har vi bra nyheter. Den varmaste staden i världen är Dallol, Etiopien, med en genomsnittlig årsmedeltemperatur på 34 grader Celsius. Om du föredrar städer som är lite mer tillgängliga, är Death Valley i USA också ett bra val. Det har nått en temperatur på hela 56,7 grader Celsius.

Populära semesterdestinationer för varma temperaturer i Sverige är stränderna och öarna. De här platserna erbjuder både sol och värme, perfekt för att ta ett dopp eller njuta av en strandpromenad. Visby är en populär destination, med en genomsnittlig årsmedeltemperatur på 8,7 grader Celsius.

Slutsats

Oavsett om du föredrar kalla eller varma temperaturer, finns det många platser att välja mellan. Med hjälp av denna artikel, bör du nu ha en bättre förståelse för vilka temperaturförhållanden som finns och vilka populära semesterdestinationer som passar dig bäst. Ha en trevlig resa!

Fler artiklar och tips för artiklar

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!
www.resebarometern.se