Medeltemperatur Harare

Medeltemperatur Harare

Oktober är den varmaste månaden för Harare i Zimbabwe med medeltemperatur på 27°C. Vattentemperatur för Harare är varmast i november med temperatur på 22°C. Temperaturen för Harare är som kallast i juni med medeltemperatur på 19°C. Solsäkrast är det i september med 11 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i januari då det uppmätts till 191 mm.

När ska man åka till Harare?

När ska man åka till Harare? Välj bästa tiden att besöka Harare baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Harare, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Harare. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Harare genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Harare, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Harare och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Harare i juni är 19°C på dagen och 8°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Harare i juli är 19°C på dagen och 7°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Harare i augusti är 22°C på dagen och 9°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Harare i september är 25°C på dagen och 12°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Harare Temperatur Harare

Temperatur för Harare i juni är 19°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 8°C. Vattentemperaturen är 14°C.
Tabell medeltemperatur för Harare året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Harare Klimat Harare

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Harare. Solsäkrast är det i september med 11 timmar per dag.
Klimat för Harare

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 6 191
februari 6 176
mars 6 99
april 7 37
maj 8 8
juni 9 2
juli 9 2
augusti 10 3
september 11 7
oktober 11 39
november 9 93
december 7 183

Klimatdiagram Harare

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Harare är ofta varmt och fuktigt under våren. Temperaturerna är som regel mellan 18-28 °C. Det brukar regna en del under våren, med en genomsnittlig nederbörd på ca. 20-30 mm.

Sommar: Sommaren är den varmaste årstiden i Harare. Temperaturen är som regel mellan 22-32 °C, men några gånger kan det bli ännu varmare. Det brukar regna en hel del under sommaren, med en genomsnittlig nederbörd på ca. 50-60 mm.

Höst: Temperaturerna är som regel mellan 16-26 °C under hösten i Harare. Det brukar vara mycket fuktigt och det brukar regna en hel del. Genomsnittlig nederbörd är cirka 30-40 mm.

Vinter: Temperaturerna är som regel mellan 12-22 °C under vintern i Harare. Det är ofta kallare och fuktigare än under andra årstider. Det brukar regna en hel del under vintern, med en genomsnittlig nederbörd på cirka 25-35 mm.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!