Medeltemperatur Prag

Medeltemperatur Prag

Augusti är den varmaste månaden för Prag i Tjeckien med medeltemperatur på 23°C. Vattentemperatur för Prag är varmast i juli med temperatur på 18°C. Temperaturen för Prag är som kallast i december med medeltemperatur på 2°C. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 69 mm. Regnigaste månaden är juli med i snitt 18 regndagar.

När ska man åka till Prag?

När ska man åka till Prag? Välj bästa tiden att besöka Prag baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Prag, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Prag. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Prag genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Prag, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Prag och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i juni är 21°C på dagen och 11°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i juli är 23°C på dagen och 13°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i augusti är 23°C på dagen och 12°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i september är 19°C på dagen och 9°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Prag Temperatur Prag

Temperatur för Prag i juni är 21°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 11°C. Vattentemperaturen är 16°C.
Tabell medeltemperatur för Prag året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Prag Klimat Prag

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Prag. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag.
Klimat för Prag

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 2 20 15
februari 3 20 12
mars 5 28 16
april 6 33 16
maj 8 69 17
juni 9 67 17
juli 8 69 18
augusti 8 66 16
september 6 39 15
oktober 4 24 16
november 2 32 17
december 1 26 14

Klimatdiagram Prag

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vintrarna i Prag är kalla och har mycket snö. Temperaturerna varierar vanligtvis mellan -5 och 8 grader Celsius. Under våren är temperaturerna vanligtvis mellan 4 och 18 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och snö under våren.

Sommar: Sommarna i Prag är oftast soliga och varma. Temperaturerna varierar vanligtvis mellan 16 och 25 grader Celsius. Ibland kan temperaturen stiga till 30 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och åska under sommarmånaderna.

Höst: Hösten i Prag är vanligtvis fuktig med temperaturer mellan 0 och 22 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och åska under hösten. Ibland kan temperaturen sjunka till -5 grader Celsius.

Vinter: Vintrarna i Prag är kalla med temperaturer som vanligtvis ligger mellan -5 och 8 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns mycket snö och isig vind. Temperaturen kan sjunka till mellan -10 och -15 grader Celsius.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!