Medeltemperatur Prag

Medeltemperatur Prag

Augusti är den varmaste månaden för Prag i Tjeckien med medeltemperatur på 23°C. Vattentemperatur för Prag är varmast i juli med temperatur på 18°C. Temperaturen för Prag är som kallast i december med medeltemperatur på 2°C. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 69 mm. Regnigaste månaden är juli med i snitt 18 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Prag? Välj bästa tiden att besöka Prag baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Prag, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Prag. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Prag genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Prag, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Prag och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i februari är 4°C på dagen och -3°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i mars är 8°C på dagen och 0°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i april är 14°C på dagen och 4°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Prag i maj är 18°C på dagen och 8°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Prag Temperatur Prag

Temperatur för Prag i februari är 4°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -3°C. Vattentemperaturen är 1°C.
Temperaturtabell för Prag året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Prag Klimat Prag

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Prag. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag.
Klimat för Prag

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 2 20 15
februari 3 20 12
mars 5 28 16
april 6 33 16
maj 8 69 17
juni 9 67 17
juli 8 69 18
augusti 8 66 16
september 6 39 15
oktober 4 24 16
november 2 32 17
december 1 26 14

Väder Årstider

Vår: Vintrarna i Prag är kalla och har mycket snö. Temperaturerna varierar vanligtvis mellan -5 och 8 grader Celsius. Under våren är temperaturerna vanligtvis mellan 4 och 18 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och snö under våren.

Sommar: Sommarna i Prag är oftast soliga och varma. Temperaturerna varierar vanligtvis mellan 16 och 25 grader Celsius. Ibland kan temperaturen stiga till 30 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och åska under sommarmånaderna.

Höst: Hösten i Prag är vanligtvis fuktig med temperaturer mellan 0 och 22 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns en hel del regn och åska under hösten. Ibland kan temperaturen sjunka till -5 grader Celsius.

Vinter: Vintrarna i Prag är kalla med temperaturer som vanligtvis ligger mellan -5 och 8 grader Celsius. Det är också vanligt att det finns mycket snö och isig vind. Temperaturen kan sjunka till mellan -10 och -15 grader Celsius.

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!