Medeltemperatur Edinburgh

Medeltemperatur Edinburgh

Juli är den varmaste månaden för Edinburgh i Skottland med medeltemperatur på 19°C. Vattentemperatur för Edinburgh är varmast i augusti med temperatur på 15°C. Temperaturen för Edinburgh är som kallast i januari med medeltemperatur på 5°C. Solsäkrast är det i augusti med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i oktober då det uppmätts till 80 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 24 regndagar.

När ska man åka till Edinburgh?

När ska man åka till Edinburgh? Välj bästa tiden att besöka Edinburgh baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Edinburgh, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Edinburgh. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Edinburgh genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Edinburgh, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Edinburgh och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Edinburgh i december är 7°C på dagen och 2°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Edinburgh i februari är 6°C på dagen och 1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Edinburgh i mars är 9°C på dagen och 2°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Edinburgh i april är 11°C på dagen och 3°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Edinburgh Temperatur Edinburgh

Temperatur för Edinburgh i december är 7°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 2°C. Vattentemperaturen är 9°C.
Tabell medeltemperatur för Edinburgh året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Edinburgh Klimat Edinburgh

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Edinburgh. Solsäkrast är det i augusti med 10 timmar per dag.
Klimat för Edinburgh

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 1 70 24
februari 4 50 20
mars 6 70 22
april 9 40 22
maj 7 50 21
juni 6 60 20
juli 7 70 20
augusti 10 50 21
september 7 70 19
oktober 5 80 23
november 1 70 21
december 0 70 21

Klimatdiagram Edinburgh

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: I Edinburgh är våren ofta mild och solig. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 7 ° C och 17 ° C. Det är förhållandevis torrt med få regn. Det kan finnas några kalla dagar, men de är ganska sällsynta.

Sommar: Edinburghs sommar är ofta solig och het. Temperaturen stiger ofta till över 20 ° C. Det regnar ofta men inte för mycket. Det finns också en hel del vind och ibland svala och regniga dagar.

Höst: Hösten i Edinburgh är varierande. Temperaturen sjunker till mellan 7 ° C och 12 ° C. Det regnar ofta men det brukar inte vara för mycket. Det är ofta soligt, men det kan också finnas några kalla och regniga dagar.

Vinter: Vintrarna i Edinburgh är kalla och regniga. Temperaturen sjunker vanligtvis till under 5 ° C. Det regnar ofta och snön förekommer ibland. Det kan också finnas några soliga dagar, men de är ganska sällsynta.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!