Medeltemperatur Dakar

Medeltemperatur Dakar

September är den varmaste månaden för Dakar i Senegal med medeltemperatur på 31°C. Vattentemperatur för Dakar är varmast i augusti med temperatur på 28°C. Temperaturen för Dakar är som kallast i januari med medeltemperatur på 26°C. Solsäkrast är det i mars med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i augusti då det uppmätts till 179 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 10 regndagar.

När ska man åka till Dakar?

När ska man åka till Dakar? Välj bästa tiden att besöka Dakar baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Dakar, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Dakar. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Dakar genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Dakar, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Dakar och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Dakar i juni är 29°C på dagen och 23°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dakar i juli är 30°C på dagen och 25°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dakar i augusti är 30°C på dagen och 25°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Dakar i september är 31°C på dagen och 25°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Dakar Temperatur Dakar

Temperatur för Dakar i juni är 29°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 23°C. Vattentemperaturen är 26°C.
Tabell medeltemperatur för Dakar året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Dakar Klimat Dakar

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Dakar. Solsäkrast är det i mars med 10 timmar per dag.
Klimat för Dakar

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 8 2 1
februari 9 1 1
mars 10 0 0
april 10 0 0
maj 10 0 0
juni 9 15 2
juli 8 72 5
augusti 8 179 10
september 8 149 9
oktober 9 39 2
november 9 1 0
december 8 1 1

Klimatdiagram Dakar

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Dakar under våren är högt, med temperaturer som når upp till nästan 30 grader Celsius. Luftfuktigheten är hög under denna period, men det är inte ofta regn. Det är vanligt att vindarna är ganska starka vilket gör att temperaturen kan kännas ännu högre.

Sommar: I Dakar är sommaren extremt varm med temperaturer som når upp till 40 grader Celsius. Höga luftfuktighetsnivåer och ofta torrt väder är vanligt. Regnfall är ovanligt och det är vanligt att vinden är låg.

Höst: Hösten i Dakar är lite kallare än vår och sommar, med temperaturer som sjunker till ca. 25 grader Celsius. Luftfuktigheten är dock fortsatt hög. Det är inte ovanligt att det regnar ibland, men det är vanligt att vindarna är ganska starka.

Vinter: Vinter i Dakar är den kallaste perioden, med temperaturer som sjunker till nästan 20 grader Celsius. Luftfuktigheten är fortsatt hög och det är vanligt att det regnar ibland. Vindarna är fortfarande ganska starka och det är vanligt att det är molnigt.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!