Medeltemperatur Bukarest

Medeltemperatur Bukarest

Augusti är den varmaste månaden för Bukarest i Rumänien med medeltemperatur på 28°C. Vattentemperatur för Bukarest är varmast i juli med temperatur på 22°C. Temperaturen för Bukarest är som kallast i januari med medeltemperatur på 2°C. Solsäkrast är det i augusti med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juni då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är juni med i snitt 14 regndagar.

När ska man åka till Bukarest?

När ska man åka till Bukarest? Välj bästa tiden att besöka Bukarest baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Bukarest, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Bukarest. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Bukarest genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Bukarest, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Bukarest och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Bukarest i juni är 26°C på dagen och 14°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Bukarest i juli är 28°C på dagen och 15°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Bukarest i augusti är 28°C på dagen och 14°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Bukarest i september är 25°C på dagen och 11°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Bukarest Temperatur Bukarest

Temperatur för Bukarest i juni är 26°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 14°C. Vattentemperaturen är 20°C.
Tabell medeltemperatur för Bukarest året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Bukarest Klimat Bukarest

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Bukarest. Solsäkrast är det i augusti med 10 timmar per dag.
Klimat för Bukarest

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 2 40 8
februari 3 40 7
mars 5 40 11
april 7 50 14
maj 8 60 14
juni 9 90 14
juli 10 70 11
augusti 10 60 10
september 8 40 10
oktober 6 30 11
november 2 40 11
december 2 40 10

Klimatdiagram Bukarest

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Bukarest under våren är ganska varmt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 8 ° C och 20 ° C. Det är vanligt med några regnväder, men det är ändå ett ganska positivt väder för att gå ut och njuta av.

Sommar: Sommaren i Bukarest är ofta het och fuktig. Temperaturer kan stiga upp till 30 ° C och ibland ännu högre. Det är vanligt med en del regn och åska.

Höst: Temperaturerna under hösten i Bukarest ligger vanligtvis mellan 7 ° C och 20 ° C. Det är vanligt med en del regn och ibland även åska.

Vinter: Vintrarna i Bukarest kan vara mycket kalla, med temperaturer som sjunker till -5 ° C eller lägre. Det är vanligt med lite regn och snö, men ibland även hagel och åska.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!