Medeltemperatur Gdansk

Medeltemperatur Gdansk

Juli är den varmaste månaden för Gdansk i Polen med medeltemperatur på 20°C. Vattentemperatur för Gdansk är varmast i augusti med temperatur på 18°C. Temperaturen för Gdansk är som kallast i januari med medeltemperatur på -2°C. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 72 mm. Regnigaste månaden är december med i snitt 19 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Gdansk? Välj bästa tiden att besöka Gdansk baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Gdansk, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Gdansk. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Gdansk genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Gdansk, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Gdansk och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Gdansk i februari är -1°C på dagen och -5°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Gdansk i mars är 4°C på dagen och -2°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Gdansk i april är 9°C på dagen och 1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Gdansk i maj är 15°C på dagen och 6°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Gdansk Temperatur Gdansk

Temperatur för Gdansk i februari är -1°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -5°C. Vattentemperaturen är 3°C.
Temperaturtabell för Gdansk året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Gdansk Klimat Gdansk

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Gdansk. Solsäkrast är det i juni med 9 timmar per dag.
Klimat för Gdansk

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 1 33 18
februari 2 26 15
mars 4 25 15
april 6 32 12
maj 8 44 11
juni 9 61 12
juli 8 72 14
augusti 8 71 13
september 5 53 15
oktober 3 49 15
november 2 54 18
december 1 42 19

Väder Årstider

Vår – I Gdansk under våren är temperaturen vanligtvis mild med genomsnittstemperaturer som ligger mellan 5 ° C och 15 ° C. Det finns ibland korta perioder som är kallare än vanligt. Det är relativt torrt under denna säsong, med ett genomsnitt på ca 5-7 mm nederbörd per månad. Det är också ganska blåsigt under denna säsong, särskilt under april och maj.

Sommar – Gdansk sommar är vanligtvis varm till mycket varm. Genomsnittstemperaturen varierar mellan 16 ° C och 24 ° C, med topptemperaturer som kan nå över 30 ° C. Det är vanligtvis lite regn under sommaren, men det kan finnas vissa fuktiga perioder.

Höst – Gdansk höst är vanligtvis kallare än andra säsonger, med genomsnittstemperaturer som ligger mellan 7 ° C och 15 ° C. Det är vanligtvis rejält regnigt, med ett genomsnitt på 10-15 mm nederbörd per månad. Det är också blåsigt under hösten, särskilt under oktober.

Vinter – Gdansk vinter är ofta kallt, med genomsnittstemperaturer som ligger mellan -2 ° C och 3 ° C. Det finns också perioder med kallare väder som kan sjunka ner till -10 ° C. Det är vanligtvis relativt torrt under denna säsong, med ett genomsnitt på ca 5-10 mm nederbörd per månad.

Fler resmål i Polen

Medeltemperatur Gdansk

Gdansk

Medel 20°C i juli

Medeltemperatur Krakow

Krakow

Medel 25°C i juli

Medeltemperatur Poznan

Poznan

Medel 24°C i juli

Medeltemperatur Warszawa

Warszawa

Medel 23°C i juli

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!