Medeltemperatur Asuncion

Medeltemperatur Asuncion

Januari är den varmaste månaden för Asuncion i Paraguay med medeltemperatur på 34°C. Vattentemperatur för Asuncion är varmast i februari med temperatur på 24°C. Temperaturen för Asuncion är som kallast i juni med medeltemperatur på 23°C. Solsäkrast är det i december med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i november då det uppmätts till 151 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 7 regndagar.

När ska man åka till Asuncion?

När ska man åka till Asuncion? Välj bästa tiden att besöka Asuncion baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Asuncion, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Asuncion. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Asuncion genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Asuncion, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Asuncion och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Asuncion i september är 27°C på dagen och 17°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Asuncion i oktober är 29°C på dagen och 19°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Asuncion i november är 31°C på dagen och 21°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Asuncion i december är 33°C på dagen och 22°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Asuncion Temperatur Asuncion

Temperatur för Asuncion i september är 27°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 17°C. Vattentemperaturen är 18°C.
Tabell medeltemperatur för Asuncion året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Asuncion Klimat Asuncion

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Asuncion. Solsäkrast är det i december med 10 timmar per dag.
Klimat för Asuncion

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 9 147 7
februari 9 135 6
mars 9 130 6
april 8 145 6
maj 7 114 6
juni 6 71 6
juli 7 50 4
augusti 7 50 4
september 7 77 6
oktober 8 131 7
november 9 151 7
december 10 144 7

Klimatdiagram Asuncion

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Våren i Asuncion, som sträcker sig från september till november, är en behaglig tid med stigande temperaturer. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 20-30°C. Det är en lämplig tid att utforska staden och delta i utomhusaktiviteter.

Sommar: Sommaren i Asuncion, från december till februari, är varm och fuktig. Dagstemperaturerna kan vara mellan 30-35°C. Det är en tid med hög luftfuktighet och regnskurar kan förekomma. Det är bäst att hålla sig sval och hydrerad under denna period.

Höst: Hösten i Asuncion, från mars till maj, markerar avtagandet av den intensiva sommarvärmen. Dagstemperaturerna ligger oftast mellan 20-30°C. Det är en bra tid att besöka staden och njuta av det mildare vädret.

Vinter: Vintern i Asuncion, från juni till augusti, är torr och mild. Dagstemperaturerna kan vara mellan 15-25°C. Nätterna kan vara svala, men dagarna är fortfarande bekväma. Det är en lämplig tid för sightseeing och utomhusaktiviteter.

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Paraguay

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!