Medeltemperatur Wien

Medeltemperatur Wien

Juli är den varmaste månaden för Wien i Österrike med medeltemperatur på 24°C. Vattentemperatur för Wien är varmast i juli med temperatur på 19°C. Temperaturen för Wien är som kallast i januari med medeltemperatur på 2°C. Solsäkrast är det i juli med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juni då det uppmätts till 74 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 15 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Wien? Välj bästa tiden att besöka Wien baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Wien, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Wien. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Wien genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Wien, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Wien och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Wien i februari är 4°C på dagen och -2°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Wien i mars är 9°C på dagen och 0°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Wien i april är 14°C på dagen och 4°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Wien i maj är 20°C på dagen och 9°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Wien Temperatur Wien

Temperatur för Wien i februari är 4°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -2°C. Vattentemperaturen är 1°C.
Temperaturtabell för Wien året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Wien Klimat Wien

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Wien. Solsäkrast är det i juli med 9 timmar per dag.
Klimat för Wien

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 2 38 15
februari 3 42 14
mars 4 41 13
april 6 51 13
maj 8 61 13
juni 8 74 14
juli 9 63 13
augusti 8 58 13
september 7 45 10
oktober 4 41 13
november 2 50 14
december 1 43 15

Väder Årstider

Vår: Vädret i Wien under vår är vanligtvis mycket varmt och soligt. Temperaturer ligger vanligen mellan 10 och 20 grader Celsius. Nederbörd är ofta lätt och kommer ofta i form av regn eller snö.

Sommar: Sommarvädret i Wien är vanligtvis mycket varmt, med temperaturer som ofta ligger mellan 20 och 30 grader Celsius. Nederbörden är oftast lätt och kommer i form av regn eller åska.

Höst: Hösten i Wien är vanligtvis ganska kall, med temperaturer som ofta ligger mellan 10 och 15 grader Celsius. Nederbörd är ofta riklig, ofta i form av regn eller snö.

Vinter: Vintervädret i Wien är vanligen ganska kallt, med temperaturer som ofta ligger mellan 0 och 5 grader Celsius. Nederbörden är ofta riklig och kommer ofta i form av snö eller regn.

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!