Medeltemperatur Hamilton

Medeltemperatur Hamilton

Februari är den varmaste månaden för Hamilton i Nya Zeeland med medeltemperatur på 24°C. Vattentemperatur för Hamilton är varmast i februari med temperatur på 21°C. Temperaturen för Hamilton är som kallast i juni med medeltemperatur på 14°C. Solsäkrast är det i januari med 8 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 132 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 19 regndagar.

När ska man åka till Hamilton?

När ska man åka till Hamilton? Välj bästa tiden att besöka Hamilton baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Hamilton, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Hamilton. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Hamilton genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Hamilton, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Hamilton och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Hamilton i september är 16°C på dagen och 7°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Hamilton i oktober är 18°C på dagen och 9°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Hamilton i november är 20°C på dagen och 10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Hamilton i december är 22°C på dagen och 12°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Hamilton Temperatur Hamilton

Temperatur för Hamilton i september är 16°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 7°C. Vattentemperaturen är 15°C.
Tabell medeltemperatur för Hamilton året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Hamilton Klimat Hamilton

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Hamilton. Solsäkrast är det i januari med 8 timmar per dag.
Klimat för Hamilton

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 8 84 11
februari 7 81 9
mars 6 92 12
april 6 93 12
maj 4 112 16
juni 4 129 16
juli 4 132 18
augusti 5 122 19
september 5 111 18
oktober 6 102 17
november 7 98 14
december 7 107 14

Klimatdiagram Hamilton

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Våren i Hamilton är en härlig tid med stigande temperaturer och blomstrande natur. Dagstemperaturerna varierar vanligtvis mellan 14°C och 20°C, medan nätterna fortfarande kan vara lite kyliga, med temperaturer runt 7°C till 11°C. Våren präglas ofta av soliga dagar och sporadiska regnskurar, vilket hjälper till att ge nytt liv åt landskapet.

Sommar: Sommaren i Hamilton är varm och solig. Dagstemperaturerna stiger ofta till omkring 20°C till 25°C, och ibland kan det bli ännu varmare, upp till 30°C eller mer. Nätterna förblir behagligt varma med temperaturer runt 11°C till 16°C. Sommaren är den torraste årstiden i Hamilton, vilket ger perfekta förhållanden för utomhusaktiviteter och utforska regionens skönhet.

Höst: Hösten i Hamilton är mild och färgstark. Dagstemperaturerna ligger oftast mellan 15°C och 20°C, medan nätterna blir kyligare med temperaturer runt 8°C till 12°C. Under hösten ändrar löven på träden sina färger till vackra nyanser av rött, gult och orange, vilket ger en naturskön atmosfär. Regnfall blir något vanligare mot slutet av hösten.

Vinter: Vintrarna i Hamilton är svala och fuktiga. Dagstemperaturerna ligger normalt mellan 10°C och 14°C, medan nätterna blir kalla med temperaturer som sjunker till omkring 4°C till 7°C. Det är den regnigaste tiden på året, och ibland kan Hamilton uppleva frostiga morgnar. Vintern ger en möjlighet att njuta av mysiga stunder inomhus och beundra de gröna omgivningarna även under den kallare årstiden.

Fler resmål i Nya Zeeland

Medeltemperatur Auckland

Auckland

Medel 23°C i februari

Medeltemperatur Dunedin

Dunedin

Medel 18°C i februari

Medeltemperatur Hamilton

Hamilton

Medel 24°C i februari

Medeltemperatur Kaikoura

Kaikoura

Medel 20°C i februari

Medeltemperatur Nelson

Nelson

Medel 22°C i februari

Medeltemperatur Queenstown

Queenstown

Medel 22°C i februari

Medeltemperatur Wellington

Wellington

Medel 21°C i februari

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Nya Zeeland

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!