Medeltemperatur Chisinau

Medeltemperatur Chisinau

Augusti är den varmaste månaden för Chisinau i Moldavien med medeltemperatur på 26°C. Vattentemperatur för Chisinau är varmast i juli med temperatur på 21°C. Temperaturen för Chisinau är som kallast i januari med medeltemperatur på 0°C. Solsäkrast är det i juni med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juni då det uppmätts till 80 mm. Regnigaste månaden är april med i snitt 11 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Chisinau? Välj bästa tiden att besöka Chisinau baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Chisinau, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Chisinau. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Chisinau genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Chisinau, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Chisinau och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Chisinau i februari är 1°C på dagen och -5°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Chisinau i mars är 9°C på dagen och 0°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Chisinau i april är 14°C på dagen och 6°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Chisinau i maj är 21°C på dagen och 11°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Chisinau Temperatur Chisinau

Temperatur för Chisinau i februari är 1°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -5°C. Vattentemperaturen är -2°C.
Temperaturtabell för Chisinau året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Chisinau Klimat Chisinau

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Chisinau. Solsäkrast är det i juni med 10 timmar per dag.
Klimat för Chisinau

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 3 40 7
februari 3 40 6
mars 4 40 9
april 6 50 11
maj 8 60 11
juni 10 80 10
juli 10 70 8
augusti 10 60 7
september 8 40 8
oktober 6 40 9
november 3 40 10
december 2 40 9

Väder Årstider

Vår: Vädret i Chisinau under våren är ganska varmt med genomsnittliga dagstemperaturer som ligger mellan 11-18 grader Celsius. Nattemperaturerna sjunker till cirka 4-7 grader Celsius. Det är ofta soligt och torrt med lite fuktighet. Det finns också ett antal regniga dagar, med cirka 15-20 mm nederbörd per månad.

Sommar: Sommaren i Chisinau är varm och torr, med genomsnittliga dagstemperaturer som ligger mellan 22-25 grader Celsius. Det är ganska soligt med lite fuktighet, men det finns också en del regniga dagar, med cirka 25-30 mm nederbörd per månad. Nattemperaturerna sjunker till cirka 15-20 grader Celsius.

Höst: Hösten i Chisinau är mycket fuktig med genomsnittliga dagstemperaturer som ligger mellan 11-18 grader Celsius. Det är ganska soligt med lite regn, men det finns också en del regniga dagar, med cirka 15-20 mm nederbörd per månad. Nattemperaturerna sjunker till cirka 4-7 grader Celsius.

Vinter: Vintrarna i Chisinau är mycket kalla med genomsnittliga dagstemperaturer som ligger mellan 0-3 grader Celsius. Det är ofta soligt och torrt, men det finns också en del regniga dagar med cirka 5-10 mm nederbörd per månad. Nattemperaturerna sjunker till cirka -7- -4 grader Celsius.

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!