Medeltemperatur Maputo

Medeltemperatur Maputo

Februari är den varmaste månaden för Maputo i Mocambique med medeltemperatur på 30°C. Vattentemperatur för Maputo är varmast i februari med temperatur på 28°C. Temperaturen för Maputo är som kallast i juni med medeltemperatur på 24°C. Solsäkrast är det i december med 8 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i februari då det uppmätts till 120 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 12 regndagar.

När ska man åka till Maputo?

När ska man åka till Maputo? Välj bästa tiden att besöka Maputo baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Maputo, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Maputo. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Maputo genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Maputo, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Maputo och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Maputo i december är 29°C på dagen och 21°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Maputo i februari är 30°C på dagen och 22°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Maputo i mars är 29°C på dagen och 21°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Maputo i april är 28°C på dagen och 19°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Maputo Temperatur Maputo

Temperatur för Maputo i december är 29°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 21°C. Vattentemperaturen är 26°C.
Tabell medeltemperatur för Maputo året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Maputo Klimat Maputo

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Maputo. Solsäkrast är det i december med 8 timmar per dag.
Klimat för Maputo

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 8 120 12
februari 8 120 10
mars 8 90 9
april 8 40 6
maj 8 30 3
juni 8 20 3
juli 8 20 3
augusti 8 20 3
september 8 30 5
oktober 7 40 9
november 7 110 10
december 8 70 10

Klimatdiagram Maputo

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Våren: Vädret i Maputo under våren är mycket varmt, med medeltemperaturer som ligger mellan 24 och 30 grader Celsius. Det finns också mycket fuktighet, eftersom regnperioden just har börjat, vilket gör att det är mycket fuktigt. det är vanligt med lätt regn och ibland åska.

Sommaren: Sommaren i Maputo är vanligtvis mycket varm och fuktig. Temperaturerna kan stiga över 40 grader Celsius ibland. Regnet fortsätter under sommaren och det är vanligt att få perioder med åska.

Hösten: Hösten i Maputo är vanligtvis mindre het än sommaren, med medeltemperaturer som ligger mellan 21 och 28 grader Celsius. Regnet fortsätter att förekomma, men temperaturen sjunker och gör att det är mindre fuktigt.

Vintern: Vintrarna i Maputo är vanligtvis väldigt milda, med medeltemperaturer som ligger mellan 18 och 23 grader Celsius. Det är också mindre fuktigt under denna period, och det finns ofta perioder med lätt regn.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!