Medeltemperatur Antananarivo

Medeltemperatur Antananarivo

November är den varmaste månaden för Antananarivo i Madagaskar med medeltemperatur på 27°C. Vattentemperatur för Antananarivo är varmast i februari med temperatur på 22°C. Temperaturen för Antananarivo är som kallast i juli med medeltemperatur på 20°C. Solsäkrast är det i september med 8 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i december då det uppmätts till 310 mm. Regnigaste månaden är januari med i snitt 21 regndagar.

När ska man åka till Antananarivo?

När ska man åka till Antananarivo? Välj bästa tiden att besöka Antananarivo baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Antananarivo, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Antananarivo. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Antananarivo genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Antananarivo, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Antananarivo och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Antananarivo i juni är 21°C på dagen och 10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Antananarivo i juli är 20°C på dagen och 10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Antananarivo i augusti är 21°C på dagen och 10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Antananarivo i september är 24°C på dagen och 11°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Antananarivo Temperatur Antananarivo

Temperatur för Antananarivo i juni är 21°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 10°C. Vattentemperaturen är 16°C.
Tabell medeltemperatur för Antananarivo året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Antananarivo Klimat Antananarivo

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Antananarivo. Solsäkrast är det i september med 8 timmar per dag.
Klimat för Antananarivo

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 5 274 21
februari 5 279 20
mars 5 204 17
april 5 65 11
maj 6 23 9
juni 7 8 9
juli 7 11 10
augusti 6 10 9
september 8 11 7
oktober 7 76 9
november 7 188 13
december 7 310 20

Klimatdiagram Antananarivo

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Antananarivo under våren är ganska regnigt. Temperaturerna varierar vanligtvis från cirka 16 till 20 grader Celsius. Under den här tiden är det ganska torrt med lite regn.

Sommar: Sommaren i Antananarivo är väldigt varm. Temperaturerna stiger till över 30 grader Celsius. Detta är den torraste tiden på året, men det kan fortfarande regna lite.

Höst: Hösten i Antananarivo är relativt regnig. Temperaturerna sjunker till ca 15 grader Celsius. Det är fortfarande varmt, men det kan regna ofta.

Vinter: Vintrarna i Antananarivo är ganska torra. Temperaturerna sjunker till cirka 12-13 grader Celsius. Det kan fortfarande regna lite, men det är mycket mindre än under andra årstider.

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!