Medeltemperatur Kaunas

Medeltemperatur Kaunas

Juli är den varmaste månaden för Kaunas i Litauen med medeltemperatur på 22°C. Vattentemperatur för Kaunas är varmast i augusti med temperatur på 19°C. Temperaturen för Kaunas är som kallast i januari med medeltemperatur på -3°C. Solsäkrast är det i maj med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 77 mm. Regnigaste månaden är december med i snitt 19 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Kaunas? Välj bästa tiden att besöka Kaunas baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Kaunas, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Kaunas. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Kaunas genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Kaunas, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Kaunas och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Kaunas i mars är 3°C på dagen och -4°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Kaunas i april är 11°C på dagen och 1°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Kaunas i maj är 18°C på dagen och 7°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Kaunas i juni är 21°C på dagen och 10°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Kaunas Temperatur Kaunas

Temperatur för Kaunas i mars är 3°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -4°C. Vattentemperaturen är 3°C.
Temperaturtabell för Kaunas året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Kaunas Klimat Kaunas

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Kaunas. Solsäkrast är det i maj med 9 timmar per dag.
Klimat för Kaunas

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 1 36 18
februari 3 27 14
mars 4 34 14
april 6 40 12
maj 9 54 12
juni 9 71 13
juli 9 77 14
augusti 8 74 13
september 5 58 15
oktober 4 49 14
november 1 53 18
december 1 47 19

Klimatdiagram Kaunas

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Kaunas vårväder är ganska kyligt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 0 till 10 grader Celsius. Det är vanligt att det är en stor variation i temperatur under våren, så det är viktigt att packa kläder för alla slags väder. Vinden är vanligen ganska stark och det är ofta regn eller snö som faller.

Sommar: Kaunas sommarväder är varmt och torrt, med temperaturer som ligger mellan 20 till 25 grader Celsius. Solen skiner ofta och det är inte sällsynt att det är långa perioder med sol. Det är ofta väldigt lite regn och det är viktigt att se till att man är väl hydrerad och har nog med solskydd.

Höst: Kaunas höstväder är ganska kyligt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 0 till 10 grader Celsius. Det är vanligt att det är en stor variation i temperatur under hösten, så det är viktigt att packa kläder för alla slags väder. Vinden är vanligen ganska stark och det är ofta regn eller snö som faller.

Vinter: Kaunas vinterväder är mycket kallt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan -10 till 0 grader Celsius. Det är ofta mycket snö och is, och det är viktigt att se till att man är väl rustad med kläder som håller värmen. Vinden är vanligen ganska stark och det är ofta regn eller snö som faller.

Fler resmål i Litauen

Medeltemperatur Kaunas

Kaunas

Medel 22°C i juli

Medeltemperatur Klaipeda

Klaipeda

Medel 20°C i juli

Medeltemperatur Siauliai

Siauliai

Medel 21°C i juli

Medeltemperatur Vilnius

Vilnius

Medel 21°C i juli

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!