Medeltemperatur Mombasa

Medeltemperatur Mombasa

Februari är den varmaste månaden för Mombasa i Kenya med medeltemperatur på 33°C. Vattentemperatur för Mombasa är varmast i mars med temperatur på 29°C. Temperaturen för Mombasa är som kallast i juni med medeltemperatur på 28°C. Flest soltimmar är det i februari med 10 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i maj då det uppmätts till 274 mm. Regnigaste månaden är maj med i snitt 19 regndagar.

När ska man åka till Mombasa?

När ska man åka till Mombasa? Välj bästa tiden att besöka Mombasa baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Mombasa, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Mombasa. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Mombasa genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Mombasa, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Mombasa och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Mombasa i februari är 33°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Mombasa i mars är 33°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Mombasa i april är 31°C på dagen och 24°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Mombasa i maj är 30°C på dagen och 23°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Mombasa Temperatur Mombasa

Temperatur för Mombasa i februari är 33°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 24°C. Vattentemperaturen är 28°C.
Tabell medeltemperatur för Mombasa året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Mombasa Klimat Mombasa

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Mombasa. Flest soltimmar är det i februari med 10 timmar per dag.
Klimat för Mombasa

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 9 31 5
februari 10 17 3
mars 9 62 7
april 8 178 14
maj 7 274 19
juni 8 96 13
juli 7 77 14
augusti 8 64 13
september 9 66 12
oktober 9 88 12
november 10 98 12
december 9 65 12

Klimatdiagram Mombasa

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Mombasa i Kenya under våren är ganska varmt med temperaturer som brukar ligga mellan 20-32 °C. Det är vanligtvis soligt och torrt, med en mild havsbrisa som gör att temperaturen är behaglig. Regn är också vanlig och det är vanligtvis mer regn än någon annan säsong.

Sommar: Sommaren är den varmaste säsongen i Mombasa och temperaturerna ligger vanligtvis mellan 28-35 °C. Det är ofta väldigt fuktigt och luften är tung. Regn är också vanligt under sommaren.

Höst: Hösten är ganska varm, med temperaturer som brukar ligga mellan 22-30 °C. Det är vanligtvis torrt och det är ofta lite regn. Det är också vanligt att det är lite molnigt och det är ofta en bris som gör att temperaturen känns behaglig.

Vinter: Vintrarna i Mombasa är ganska milda, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 18-24 °C. Det är vanligtvis torrt och det finns sällan någon regn. Det är också vanligt att det är soligt och det är ofta en behaglig bris.

Fler resmål i Kenya

Medeltemperatur Mombasa

Mombasa

Medel 33°C i februari

Medeltemperatur Nairobi

Nairobi

Medel 26°C i februari

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Kenya

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!