Medeltemperatur Nuuk

Medeltemperatur Nuuk

Juli är den varmaste månaden för Nuuk i Grönland med medeltemperatur på 12°C. Vattentemperatur för Nuuk är varmast i juli med temperatur på 8°C. Temperaturen för Nuuk är som kallast i februari med medeltemperatur på -7°C. Solsäkrast är det i april med 9 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 90 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka?

När ska man åka till Nuuk? Välj bästa tiden att besöka Nuuk baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Nuuk, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Nuuk. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Nuuk genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Nuuk, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Nuuk och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Nuuk i februari är -7°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Nuuk i mars är -6°C på dagen och -10°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Nuuk i april är -3°C på dagen och -6°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Nuuk i maj är 4°C på dagen och -1°C på kvällen.

Tabell med temperatur för Nuuk Temperatur Nuuk

Temperatur för Nuuk i februari är -7°C på dagen. Temperaturen på kvällen är -10°C. Vattentemperaturen är -9°C.
Temperaturtabell för Nuuk året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Nuuk Klimat Nuuk

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Nuuk. Solsäkrast är det i april med 9 timmar per dag.
Klimat för Nuuk

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 0 40 5
februari 2 50 4
mars 7 40 4
april 9 60 8
maj 7 60 13
juni 7 60 17
juli 7 90 16
augusti 9 90 20
september 8 70 18
oktober 3 70 12
november 0 70 9
december 0 60 6

Väder Årstider

Vår - Vädret i Nuuk under våren är vanligtvis kallt med temperaturer som ligger mellan -5 ° C och 5 ° C. Det är vanligt med snöfall under våren, men det är inte ovanligt att ha perioder med sol och också en del regn.

Sommar - Under sommaren är temperaturerna i Nuuk vanligtvis mellan 8 ° C och 16 ° C. Det finns ofta perioder med soligt väder, men det är inte ovanligt att ha åskväder med regn.

Höst - Temperaturerna i Nuuk under hösten är vanligtvis mellan -5 ° C och 5 ° C. Det kan finnas perioder med solsken, men det är vanligtvis en del regn och snö.

Vinter - Temperaturerna i Nuuk under vintern är vanligtvis mellan -15 ° C och -5 ° C. Det är vanligt med snö och frost, och det är också inte ovanligt att ha perioder med solsken.

Välj temperatur

unicef.se

Stöd UNICEF i Ukraina!

HJÄLP BARNEN I UKRAINA!

Självklart!