Medeltemperatur Thimphu

Medeltemperatur Thimphu

Juni är den varmaste månaden för Thimphu i Bhutan med medeltemperatur på 18°C. Vattentemperatur för Thimphu är varmast i juni med temperatur på 26°C. Temperaturen för Thimphu är som kallast i januari med medeltemperatur på 7°C. Solsäkrast är det i december med 8 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 529 mm. Regnigaste månaden är juli med i snitt 20 regndagar.

När ska man åka till Thimphu?

När ska man åka till Thimphu? Välj bästa tiden att besöka Thimphu baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Thimphu, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Thimphu. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.

Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Thimphu genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Thimphu, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Thimphu och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Historisk medeltemperatur och klimat för Thimphu i september är 17°C på dagen och 8°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Thimphu i oktober är 15°C på dagen och 3°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Thimphu i november är 12°C på dagen och -2°C på kvällen.
Historisk medeltemperatur och klimat för Thimphu i december är 9°C på dagen och -6°C på kvällen.

Tabell med medeltemperatur för Thimphu Temperatur Thimphu

Temperatur för Thimphu i september är 17°C på dagen. Temperaturen på kvällen är 8°C. Vattentemperaturen är 26°C.
Tabell medeltemperatur för Thimphu året runt


Tabell med soltimmar och nederbörd för Thimphu Klimat Thimphu

Här finns klimat och nederbörden och antal regniga dagar för Thimphu. Solsäkrast är det i december med 8 timmar per dag.
Klimat för Thimphu

Månad Soltimmar Regn (mm) Regn (dagar)
januari 8 8 1
februari 8 9 1
mars 8 34 3
april 8 79 5
maj 7 180 11
juni 6 411 17
juli 5 529 20
augusti 5 391 20
september 6 247 14
oktober 8 81 4
november 8 11 1
december 8 5 0

Klimatdiagram Thimphu

Diagram med medeltemperaturer för Dag, Natt, vatten

Säsongsbeskrivning

Vår: Vädret i Thimphu i vår är för det mesta mildt, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 6°C och 16°C. Det kan ibland regna, så kom ihåg att ta med dig en regnjacka om du planerar att besöka Thimphu i vår.

Sommar: Sommaren i Thimphu är varm, med temperaturer som ligger mellan 15°C och 27°C. Det är vanligt att det regnar mycket i Thimphu under sommaren, så det är bra att ta med sig regnkläder och paraplyer.

Höst: Hösten i Thimphu är mild, med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 8°C och 18°C. Det kan ibland regna, så kom ihåg att ta med dig en regnjacka.

Vinter: Vintrarna i Thimphu är kalla, med temperaturer som ligger mellan 0°C och 5°C. Det brukar inte regna så mycket, så det är bra att ta med sig kläder som håller dig varm.

Sweden Abroad - Utlandsinformation

Information om Bhutan

Välj temperatur

Ukraina

Stöd Ukraina med organisationer som gör nytta, på plats!

Självklart!